Antwerps team helpt stadsplanners in China

Een team van Antwerpse stadsplanners trekt naar de Chinese stad Nanjing om daar advies te geven over stadsontwikkeling. Er zullen ook Chinese stadsplanners stage lopen in Antwerpen.

 

Het bestuur van de Chinese stad is onder de indruk van de manier waarop er in Antwerpen aan stadsontwikkeling wordt gedaan. Vooral de transformatie van het Eilandje valt hen op. Net zoals Antwerpen heeft ook ­Nanjing een historisch centrum. Dat willen ze op een duurzame manier vernieuwen.


Talentvolle generatie


Antwerpen gaat nu een team van stadsplanners samenstellen die internationaal hun kennis ter beschikking stellen. Om te beginnen in Nanjing.


“We beschikken over een uitzonderlijk getalenteerde generatie stadsplanner en dat is ook het buitenland niet ontgaan. Het is voor onze mensen een uitgelezen kans om niet alleen kennis uit te wisselen, maar ook om ervaring op te doen. Daar zal niet alleen Nanjing, maar ook Antwerpen beter van worden.”


Antwerpen speelt ook een leidinggevende rol in Urbact. Dat is een internationaal programma waarin de verdichting van stadsranden centraal staat. Met dergelijke initiatieven kunnen we Antwerpen op de kaart zetten als een plek waar op een vernieuwen­de manier aan stadsontwikkeling wordt gedaan. Dat is goed voor de uitstraling van de stad en zal op termijn ook in ons voordeel spelen.